Om mig


Jag som driver Fokus Hundträning Sverige heter Yonna Stjärnskog och bor med sambo Hasse och vovven Mozart i Saxtorp i Skåne. FHS drivs vid sidan av mitt arbete inom skolan där jag arbetar som fritids- och resurspedagog. 

Jag utbildade mig först till beteendevetare inom humansidan vilket innebär att jag har en Magister i Psykologi, utöver detta har jag läst en del olika fristående kurser inom psykologi och sociologi.

Beteende inom alla arter facinerar mig, att analysera och att läsa beteende, beteenemönster, vad de beror på m.m. 

Intresset inom beteende ledde mig till skolans värld där jag jobbar som resurs- och fritidspedagog. Det väckte i sin tur intresse för pedagogik och sociala konstellationer vilket har lett till att jag läser kurser inom pedagogik och en utbildning till socialpedagog. 

När vi fick vår hund Mozart, en belgisk vallhund så blev det allt annat än vi tänkt. Mozart har en hel del rädslor och med det en del problembeteenden. Detta gjorde att jag läste allt jag kom över inom hund, etologi, beteende, träning, stress och rädslor. Fortfarande är det mycket vi måste ta hänsyn till i vardagen men med träning, tålamod och en väldigt bra tränare så har vi hittat hur vi får balans i vardagen.

Efter att ha träffat min idol, Emma Parsons på Clicker Expo i Dk och pratat med henne så bestämde jag mig att jag skulle utbilda mig till instruktör.

Åren som följde läste jag ett flertal kurser, gått kurser, gått utbildningar och har nu ett flertal instruktörsutbildningar i ryggsäcken. Fokus Hundträning startades hösten 2019. 

Jag brinner för att få människor till att kunna kommunicera och förstå deras hundar bättre.